• Európska noc výskumníkov

          • Koniec septembra už tradične patrí podujatiu Noc výskumníkov v obchodnom centre Optima. 28.9. sme sa na túto cestu za poznaním vybrali aj my. Plní zvedavosti a nadšenia sa žiaci 4.A, 5.A, 6.A a 7.A vybrali na svoju vedeckú púť po stánkoch v obchodnom centre. Vedeckými stánkami nás sprevádzali mladí vedci z košických a prešovských univerzít, košických gymnázií a stredných škôl. Tí nás previedli tajomstvami vedy a techniky. Čo všetko sme zažili? Najviac nás zaujímali stanovištia so stavebnicami, kde sme „tuho“ rozmýšľali pri stavaní rôznych modelov. Nevynechali sme ani chemické a prírodovedné stánky. Naučili sme sa ako sa pipetuje, aké rôzne minerály a horniny sa nachádzajú na našej zemi. Pod mikroskopom sme pozorovali rôzne minerály či baktérie. Zaujalo nás, akým spôsobom horia jednotlivé plyny. Najzaujímavejším zážitkom bol pre nás stánok, kde sme si mohli sami vymiešať a vyrobiť farebný sliz, ktorý sme si potom odniesli aj domov. Niektorí pomocou 3D zariadenia mohli navigovať let drona. Stánkov bolo toľko, že bolo nad naše sily zastaviť sa pri každom jednom z nich.

            Do školy sme sa vrátili bohatší o nové poznatky a skúsenosti a už teraz vieme, že na budúci rok sa za vedou vyberieme znova.

          • Účelové cvičenie

          •  Dňa 17.9.2018 sa žiaci našej školy zúčastnili účelového cvičenia. Oboznámili sa s prácou hasičov i policajtov. Dozvedeli sa veľa zaujímavého. Zároveň si sami mohli pozrieť, ako pracuje technika, vyskúšať si prilby, uniformy, posedieť si v policajnom i hasičskom aute. Veľkým zážitkom bolo striekať vodu z hasičskej hadice, či nechať sa spútať skutočnými policajnými putami. Prežili sme zaujímavý deň, bohatý na nové informácie a zážitky.